nedeľa 29. septembra 2013

Obľúbené krémy na ruky - L´occitane, Caudalie, Elizabeth Arden


Zimné mesiace sa blížia a s nimi aj čas kedy naše rúčky budú skúšané najviac zimou, mrazom, snehom... Preto je veľmi dôležité vybrať si vhodný krém na ruky na každú príležitosť.:-) Momentálne, medzi moje najobľúbenejšie patria: Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Moisturizing Hand Treatment, Caudalie Crème Gourmande Mains et Ongles a L´OCCITANE en France Hand cream dry skin s 20% obsahom bambuckého masla. Každý je vhodný na trošku iné použitie.









Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Moisturizing Hand Treatment (30 ml) cca 6 euro. Tento krém patrí medzi najlepšie vysoko vyživujúce krémy na ruky aké som kedy vyskúšala. Kúpila som ho spolu s krémom na tvár Eight hour cream, ktorý je tiež výborný. Má veľmi hustú konzistenciu a je biely. Podobá sa na krém na ruky od Neutrogeny. Vonia veľmi pekne - mne to pripomína včelí propolis, nie je to žiadna výrazná vôňa, ale pre mňa je príjemná. Stačí malinké množstvo zhruba veľkosti hrášku pre obe ruky. V masírujem do dlaní a do chrbta rúk pokiaľ sa celkom nevstrebe. Krém je super aj na nechtovú kožtičku, v masírujem len okolo nechtov a je!
Ruky mám krásne hebké, vôbec nie sú mastné, pretože krém sa rýchlo vstrebáva. Aj keď si ruky umyjem stále ich mám hydratované. Pri väčšine krémov sa mi stáva, že musím aplikovať po každom umytí rúk a tým spotrebujem strašne veľa krému.Používam ho ak mám veľmi vysušené a popraskané dlane a začína sa mi šúpať koža na dlaniach od psieho vodítka  alebo pred spaním. Ráno mám krásne hebké ruky.
Krém je určený na zjemnenie suchej a počasím skúšanej pokožky. Je dermatologicky a klinicky testovaný a vhodný aj pre alergikov. Obsahuje alantoín, ktorý má výrazné hojivé a regeneračné účinky.
Najobľúbenejší zo všetkých troch krémov.

Zloženie: Water/Aqua/Eau, Cetearyl Alcohol, Decyl Oleate, Butylene Glycol, Dimethicone, Propylene Glycol Stearate Se, Sodium Cetearyl Sulfate, Allantoin, Potassium Stearate, Sodium Lauryl Sulfate, BHT, Sodium Chloride, Sodium Sulfate, Parfum/fragrance, Citral, Citronellol, Geraniol, Limonene, Linalool, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Methylparaben, Phenoxyethanol, Propylparaben.






Caudalie Crème Gourmande Mains et Ongles (75 ml) cca 5 euro. Tento krém som kúpila počas mojej cesty do Francúzska. Balenie bolo 1+1, a tým cena za 2 balenia 10 euro. Veľmi pekne a sviežo vonia po hrozne. Má redšiu konzistenciu ako predchádzajúci krém od Elizabeth Arden. Je biely a veľmi pekne sa roztiera. stačí menšie množstvo lieskového oriešku. Obsahuje olej z hroznových jadierok, ktorý obsahuje veľa vitamínu E a antioxidantov - polyfenolov, ktoré chránia pokožku pred starnutím. Najviac sa vek zobrazí na chrbtoch rúk, preto si dávam veľký pozor, aby som si dôkladne chránila túto časť kože počas celého roka a zvlášť počas zimy.
Tento krém na ruky používam najčastejšie v práci, keď potrebujem okamžitú hydratáciu a "odschnutie" pokožky na rukách. Rýchlo sa vstrebe, perfektne vonia a nemastím papiere, klávesnicu, myš a všetko naokolo.:-) 

Zloženie: Aqua (water), glycerin, cetearyl alcohol, vitis vifera (grapes) seed oil, butyrospermum parkii (shea butter) fruit, glyceryl stereate, tocopheryl acetate, persea gratissima (avocado) oil unsapionfiables, dimethicone, sodium cetearyl sulfate, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, caprylyl glycol, lonicera caprifolium (honeysuckle) flower extract, parfum (fragrance), vitis vinifera (grape) seed extract, palmitic acid, sodium hydroxyde, carbomer, sodium carboxymethyl betaglucan, geraniol, limonene, linalcool




L´OCCITANE en Provence Crème Mains Hand cream dry skin s 20% obsahom bambuckého masla (30 ml) cena 7,5 euro. Veľmi populárny krém od L´occitane en Provence všade po svete. Obsahuje vysoký podiel bambuckého masla, ktoré obsahuje vitamíny A, E a F a mastné kyseliny, ktoré sa podobajú tým v ochrannom filme ľudskej kože.
Vonia po orechoch Shea, hydratuje, ošetruje, omladzuje, ochraňuje pred slnkom, pretože obsahuje prirodzený UV faktor 5. Rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva mastný film na koži. Farba krému je krémovo-smotanová a konzistencia nie je ani riedka a ani hustá. Veľmi sa podobá na maslo. Je vhodný pre všetky typy pokožky, uľahčuje hojenie škrabnutí alebo malých raniek a záderov. Rýchlo sa rozotiera, vstrebáva a zbaví ma vyschnutej pokožky.
Nepoužívam ho každý deň, ale len vtedy ak sa potrebujem rýchlo a jednoducho zbaviť veľmi vyschnutej pokožky na rukách a v okolí nechtov. Je pravda, že aj cena je príčinou prečo tento krém nepoužívam len tak. 


Zloženie:Aqua/water, shea butter, gylcerin, dimethicone, cetearyl alcohol, propylene glycol, peg-100 stearate, glycol stearate, polyacrylamide, linum usilatissimum (linseed) seed extract, mel/honey extract, phenoxyethanol, cocos nucifera (coconut) oil, brassica campestris (rapeseed) sterios, c-13-14 isoparaffin, ceteareth-33, alcohol denat, chlorphenesin, parfum/fragrance, althea officinalis root extract, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) frui extract, , cyclomethicone, protein/oil/fruit extract


Máte svoj obľúbený krém? Podeľte sa v komentároch.

Lenka

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára